A lá TIRAMISU
01.10.2019
Známé...Neznámé
Dnes přináším recept na tak známý dezert, ale ve zdravém provedením. Tiramisu je luxusní dezert. Mlsejte bez výčitek se šťastným pocitem.
Mlsejte zdravě
Korpus
3 "šťastná" vejce - žloutky a bílky zvlášť
15g xylotilu (přírodní březový cukr)
20ml černé uvařené kávy
1/2 pytlíčku kypřícího přášku do pečiva bez lepku BIO
50g mletých ovesných vloček
250g ricotty
250g tvarohu - klidně tučný (tělo tuky potřebuje)
5ml čekankového sirupu - z kořene čekanky
10ml mandlového likéru
30ml esspresa
kakao
- Nejprve upečeme korpus. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme kávu a nakonec namleté vločky s kypřícím práškem. Z bílků vyšleháme sníh, který opatrně zašleháme do hmoty ze žloutků. Dortovou formu o průměru 22cm dáme pečící papír a těsto do takto připravené formy vylijeme. Pečeme cca. 15 - 20min, ale to zjistíme píchnutím špejle. Korpus necháme vychladnout a potom vykrájíme kolečka o průměru 3cm, aby se kolečko vešlo do skleničky. Výšláháme krém z ricoty, tvarohu, sladidla a rumu či likéru, uvaříme si silný esspreso. Do skleničky dáme kolečko korpusu potřeme kávou, každé kolečko potřeme kávou, nandáme krém, kakao, další kolečko korpusu, krém a kakao. Tiramisu dáme vychladit a podáváme.
Vyzkoušejte sami :)