A lá TIRAMISU

01.10.2019

Známé...Neznámé



Dnes přináším recept na tak známý dezert, ale ve zdravém provedením. Tiramisu je luxusní dezert. Mlsejte bez výčitek se šťastným pocitem.

Mlsejte zdravě

Korpus

3 "šťastná" vejce - žloutky a bílky zvlášť

15g xylotilu (přírodní březový cukr)

20ml černé uvařené kávy

1/2 pytlíčku kypřícího přášku do pečiva bez lepku BIO

50g mletých ovesných vloček


250g ricotty

250g tvarohu - klidně tučný (tělo tuky potřebuje)

5ml čekankového sirupu - z kořene čekanky

10ml mandlového likéru

30ml esspresa

kakao


  • Nejprve upečeme korpus. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme kávu a nakonec namleté vločky s kypřícím práškem. Z bílků vyšleháme sníh, který opatrně zašleháme do hmoty ze žloutků. Dortovou formu o průměru 22cm dáme pečící papír a těsto do takto připravené formy vylijeme. Pečeme cca. 15 - 20min, ale to zjistíme píchnutím špejle. Korpus necháme vychladnout a potom vykrájíme kolečka o průměru 3cm, aby se kolečko vešlo do skleničky. Výšláháme krém z ricoty, tvarohu, sladidla a rumu či likéru, uvaříme si silný esspreso. Do skleničky dáme kolečko korpusu potřeme kávou, každé kolečko potřeme kávou, nandáme krém, kakao, další kolečko korpusu, krém a kakao. Tiramisu dáme vychladit a podáváme.


Vyzkoušejte sami :)