Banánová bábovka

08.10.2019

Pro neděli jako stvořená...


Bábovka je lehký dezert pro nečekanou návštěvu. 


Banány mají zásluhu na její vláčnosti. Není obvyklá svou chutí ale určitě zachutná i vám. 



Její vyklopení ale zaručí silikonová forma. Používámm formu od Lékué, která je vyrobena z neškodlivého silikonu. Naprosto super forma. 

2 větší banány

2 vejce

2 lžíce kokosového oleje

115g celozrnné špaldové mouky

1/2 pytlíčku kypřící prášku do pečiva

1 lžička jedlé sody

2 lžičky vanilkové essence


  • Banány rozmixujeme s vejci a olejem. K rozmixované směsi přidáme vanilkovou essenci a mouku smíchanou s kypřííkem a sodou. Důkladně promícháme, aby se mouka hezky vstřebala. Silikonovou formu na bábovku vymažeme kokosovým olejem. Do formy vylijeme těsto a pečeme cca. 40min na 170°C, že je bábovka hotová zjistímee pomocí špejle - když se těsto na špejli nelepí je bábovka hotová. Po vychladnutí otočíme a vyklopíme na talíř. Důležité je aby bábovka vychladla, banány v horkém stavu tečou takže bábovka může být rozteklá...


Přeji dobrou chuť :)