Banánová bábovka
08.10.2019
Pro neděli jako stvořená...
Bábovka je lehký dezert pro nečekanou návštěvu.
Banány mají zásluhu na její vláčnosti. Není obvyklá svou chutí ale určitě zachutná i vám.
Její vyklopení ale zaručí silikonová forma. Používámm formu od Lékué, která je vyrobena z neškodlivého silikonu. Naprosto super forma.
2 větší banány
2 vejce
2 lžíce kokosového oleje
115g celozrnné špaldové mouky
1/2 pytlíčku kypřící prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
2 lžičky vanilkové essence
- Banány rozmixujeme s vejci a olejem. K rozmixované směsi přidáme vanilkovou essenci a mouku smíchanou s kypřííkem a sodou. Důkladně promícháme, aby se mouka hezky vstřebala. Silikonovou formu na bábovku vymažeme kokosovým olejem. Do formy vylijeme těsto a pečeme cca. 40min na 170°C, že je bábovka hotová zjistímee pomocí špejle - když se těsto na špejli nelepí je bábovka hotová. Po vychladnutí otočíme a vyklopíme na talíř. Důležité je aby bábovka vychladla, banány v horkém stavu tečou takže bábovka může být rozteklá...
Přeji dobrou chuť :)