Bleskový MINI CAKE

15.09.2021

Udělejte si pomalejší ráno. Není nad to, snídat jako v hotelu. 

Tento mini cake vzládnete  připravit i ráno. Příprava zabere max. 10 min.


40g ovesné mouky ( namleté ovesné vločky )

20g proteinového prášku - kupuji bez příchutě > myprotein. cz > tento

5g chia semínek

5g RAW kakaového prášku

lžička sody na peečení

lžička prášku do pečiva bez fosfátu BIO

150ml kefírového mléka

1/2 banánu

lžíce medu


kokosový olej na vymazání formy


maliny

bílý jogurt

strouhaný kokos

karob - mletý

Suroviny rozdělíme na suché a vlhké. Nejdříve odvážíme suché a promícháme, aby se kypřík dobře rozptýlil. Vedle odměříme vlhké, přidáme banán a rozmixuje do hladka. Spojíme do sebe, vytvoříme lité těsto. Abychom dodrželi vzhled malého dortu, použijeme i malou dortovou formu, já měla průměr 12cm. Formu vymažeme kokosovým olejem a nalijeme těsto. Pečeme na 200°C, 20min. Můžeme zkontrolovat špejlí. Vyndáme z formy a nazdobíme podle chuti. Já použila jogut, maliny, kokos a karob. Dobrou chuť.