Blumovo-švestkové müsli tyčiky

04.09.2019

Zdravá svačinka...

Tyčinky chutnají báječně a jsou velice jednoduché. Potřebujete jen par ingrediencí, které ale budou kvalitní. Dopřejte svému tělu jen dobré věci a né zbytečně přeslazené a škodlivé...


Použivejte ovoce, které je akorát v sezóně. Myslím to tak aby jste např. v létě nescháněli švestky, které jsou skoro až na podzim. To samé je třeba u jahod, sehnámín druhu ovoce mimo sezónu, docílíte jen nižší kvality. 




Müsli tyčinky jsou nejdříve upečené a až potom nakrájené.

Zde je potřeba použít ovoce, které obsahuje hodně vody. Potřebujeme aby pustilo vodu...

5 - 7 švěstek

2 blumy

1 lžíce Ghí - přepuštěné máslo

1 lžíce karobu - drcený ( zdravá alternativa kakaa a čokolády )

skořice

100g ovesných vloček


čokoláda 85% kakaa - hořká

7 lžic kokosového oleje

  • Švestky a oblumy odpeckujeme, nakrájíme na kostky ( na velikosti nezáleží stejně se ve výsledku vytratí ). V malém rendlíku rozpustíme máslo a přidáme nakrajené švestky a blumy. Ovoce necháme chvíli zkaramelizovat, dejte tomu čas. Přidáme také skořici a karob, důkladně promícháme. Ovoce smícháme s ovesnými vločkami ( každá vločka ať je obalená ). Přesypeme do formy, já používám na chléb ( IKEA ) a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C, po dobu 25min. Mezitím si rozpustíme čokoládu s kokosovým olejem, nad vodní lázní. Po upečení, směs proměněnou v placku vyndáme či vyklopíme a potřeme čokoládu. Necháme zatuhnout a nakonec nařežeme tyčinky..


Dejte mi vědet :)