Blumovo-švestkové müsli tyčiky
Zdravá svačinka...
Tyčinky chutnají báječně a jsou velice jednoduché. Potřebujete jen par ingrediencí, které ale budou kvalitní. Dopřejte svému tělu jen dobré věci a né zbytečně přeslazené a škodlivé...
Použivejte ovoce, které je akorát v sezóně. Myslím to tak aby jste např. v létě nescháněli švestky, které jsou skoro až na podzim. To samé je třeba u jahod, sehnámín druhu ovoce mimo sezónu, docílíte jen nižší kvality.
Müsli tyčinky jsou nejdříve upečené a až potom nakrájené.
Zde je potřeba použít ovoce, které obsahuje hodně vody. Potřebujeme aby pustilo vodu...
5 - 7 švěstek
2 blumy
1 lžíce Ghí - přepuštěné máslo
1 lžíce karobu - drcený ( zdravá alternativa kakaa a čokolády )
skořice
100g ovesných vloček
čokoláda 85% kakaa - hořká
7 lžic kokosového oleje
- Švestky a oblumy odpeckujeme, nakrájíme na kostky ( na velikosti nezáleží stejně se ve výsledku vytratí ). V malém rendlíku rozpustíme máslo a přidáme nakrajené švestky a blumy. Ovoce necháme chvíli zkaramelizovat, dejte tomu čas. Přidáme také skořici a karob, důkladně promícháme. Ovoce smícháme s ovesnými vločkami ( každá vločka ať je obalená ). Přesypeme do formy, já používám na chléb ( IKEA ) a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C, po dobu 25min. Mezitím si rozpustíme čokoládu s kokosovým olejem, nad vodní lázní. Po upečení, směs proměněnou v placku vyndáme či vyklopíme a potřeme čokoládu. Necháme zatuhnout a nakonec nařežeme tyčinky..
Dejte mi vědet :)