Bramborový guláš z hlívy ústřičné
10.11.2020
Upršený podzimní den. Neexistuje nic lepšího než horká miska pokrmu, který zahřeje.
olivový olej
1 žlutá cibule
5 menších brambor (nakrájené na malé kostičky)
BIO kukuřičný škrob
mletá sladká paptika, mletá uzená paprika, sůl, pepř, kmín celý
rajčatový protlak v tubě
300g hlívy ústřičné
700ml vody
Cibuli oloupeme a nakrájíme na dtobno. V hrnci rozpálíme olej, přidáme cibuli. Opekáme do hněda, ale nespálit. Přidáme koření, protlak a zarestujem. Na základ dáme hlívu nakrájenou na kousky a brambory. Zalijeme vodou a vaříme dokud brambory nejsou na skus. Nakonec zahustíme kukuřičným škrobem, který krátce provaříme. Výsledná omáčka připomíná guláš.