Bramborový guláš z hlívy ústřičné

10.11.2020

Upršený podzimní den. Neexistuje nic lepšího než horká miska pokrmu, který zahřeje.


olivový olej

1 žlutá cibule

5 menších brambor (nakrájené na malé kostičky)

BIO kukuřičný škrob

mletá sladká paptika, mletá uzená paprika, sůl, pepř, kmín celý

rajčatový protlak v tubě

300g hlívy ústřičné

700ml vody

Cibuli oloupeme a nakrájíme na dtobno. V hrnci rozpálíme olej, přidáme cibuli. Opekáme do hněda, ale nespálit. Přidáme koření, protlak a zarestujem. Na základ dáme hlívu nakrájenou na kousky a brambory. Zalijeme vodou a vaříme dokud brambory nejsou na skus. Nakonec zahustíme kukuřičným škrobem, který krátce provaříme. Výsledná omáčka připomíná guláš.