Broskvový dezert do skleničky

29.06.2022

Pokud máte na něco chuť nebo hledáte jen inspiraci. Tak nepřehlédněte tento recept!

Osobně mi přijdou dezerty do skleniček jako geniální nápad. Jsou rychlé, nemusíte se nervovat zda-li se dezert povede nebo zda dezert hezky naservírujete. Všechny problémy jdou totiž stranou. 


50g jemných ovesných vloček

20g mandlové mouky

20g pekanových ořechů

40g jablečného pyré bez přidaného cukru


250g tučného tvarohu

150ml smetany ke šlehání

5-10 kapek vanikového Flavdrops

25g želatinového ztužovače za studena - nemusí být (jelikož krém budeme dávat do skleniček)


4 ks broskví

lžička skořice

100ml vody

50g jablečného pyré bez přidaného cukru

meduňka na ozdobu

Začneme drobenkou - spodní vrstvou. Na drobenku smícháme ořechy, vločky, mandlovou mouku a pyré. Přendáme na plech na pečení a trošku drobenku před pečením rozdrobíme. Pečeme na 150°C okolo 50 min. Po upečení, necháme drobenku vychladnout. Připravíme a nakrájíme na menší kostičky broskve. Do rendlíku, k broskvím přidáme skořici, pyré a podlijeme vodou. Povaříme, aby broskve změkly a přebytečná voda se vyvařila. Broskve vaříme okolo 5-10 minut. 

Smetanu ke šlehání vyndáme z lednice a necháme oteplit na pokojovou teplotu. Poté smetanu vyšleháme do tuha. Tvaroh smícháme s kapkami Flavdrops. Vyšlehanou smetanu spojíme s tvarohovou směsí. Pokud někdo chce, teď je chvíle na přidání želatiny za studena, kterou připravíme podle návodu. Nakonec dno skleniček posypeme upečenou a vychladlou drobenkou. Na drobenku dáme krém a ovoce, ozdobíme lístky meduňky a vložíme vychladit do lednice min. 2 hodiny.