Butter Chicken

18.01.2022

Vyzkoušejte se mnou... Indická jídla nemusí být jenom ze stánku s rychlým občerstvením - fastfood. 

S kuřecím masem je složité správně zacházet. Osobně kupuji maso výhradně od českých farmářu z volného chovu. Takové je totiž nejlepší. Vše poznáte na chuti, nechutná totiž vysušeně. 

Vlastně jedná se o paradox, ale pro mě je to důležité. Sice kuře z farmy může být dražší a radši ho obejdete obloukem. Však takové farmářské kuře může být i 2x větší než klasické. Tudíž na něm ušetříte. Kuřecí maso nemusíte kupovat tak často, jelikož kousky kuřete máte v mrazáku


200g bílého jogurtu

250h kuřecích prsou na kousky

1 lžička skořice, česneku, garam masaly, kurkumy, tymiánu


omáčka:

20g Ghé

1/2 cibule

3 stroužky česneku

5cm kořen zázvoru

1 lžička garam masala, skořice, kurkuma, tymián

100g rajčatového protlaku

250g krájených loupaných rajčat

200ml kokosového mléka

Maso očistíme a naložíme min. 30min do směsi bílého jogurtu a koření. Čím déle, tím líp.

Cibulu, česnek a zázvor nakrájíme na malé kostičky, komu se nechce krájet může použít sekáček od mixéru. V hrnci na ghé opečeme kousky kuřecího masa do hněda. Jogurt se bude ke dnu hrnce připalovat, takže maso hlídejte, aby se nepřipálilo. Poté přidejte koření a protlak. Krátce opečte. Zalijte lopanými rajčaty a 100ml vody. Nechte 10-15min vařit. Následně směs s kokosovým mlékem rozmixujte. Vratíme opečené maso a znovu povaříme, 10-15min. Podávejte s vařenou rýží či pečenými brambory.