Butter Chicken
Vyzkoušejte se mnou... Indická jídla nemusí být jenom ze stánku s rychlým občerstvením - fastfood.
S kuřecím masem je složité správně zacházet. Osobně kupuji maso výhradně od českých farmářu z volného chovu. Takové je totiž nejlepší. Vše poznáte na chuti, nechutná totiž vysušeně.
Vlastně jedná se o paradox, ale pro mě je to důležité. Sice kuře z farmy může být dražší a radši ho obejdete obloukem. Však takové farmářské kuře může být i 2x větší než klasické. Tudíž na něm ušetříte. Kuřecí maso nemusíte kupovat tak často, jelikož kousky kuřete máte v mrazáku
200g bílého jogurtu
250h kuřecích prsou na kousky
1 lžička skořice, česneku, garam masaly, kurkumy, tymiánu
omáčka:
20g Ghé
1/2 cibule
3 stroužky česneku
5cm kořen zázvoru
1 lžička garam masala, skořice, kurkuma, tymián
100g rajčatového protlaku
250g krájených loupaných rajčat
200ml kokosového mléka
Maso očistíme a naložíme min. 30min do směsi bílého jogurtu a koření. Čím déle, tím líp.
Cibulu, česnek a zázvor nakrájíme na malé kostičky, komu se nechce krájet může použít sekáček od mixéru. V hrnci na ghé opečeme kousky kuřecího masa do hněda. Jogurt se bude ke dnu hrnce připalovat, takže maso hlídejte, aby se nepřipálilo. Poté přidejte koření a protlak. Krátce opečte. Zalijte lopanými rajčaty a 100ml vody. Nechte 10-15min vařit. Následně směs s kokosovým mlékem rozmixujte. Vratíme opečené maso a znovu povaříme, 10-15min. Podávejte s vařenou rýží či pečenými brambory.