Citrónový koláček s lesním ovocem
Zkuste tento citrónem ovoněný koláček, který ve spojením s lesním ovocem vytváří příjemnou a osvěžující chuť. Koláček je vláčný a nadýchaný sám o sobě.
120g erytritolu - náhrada cukru
100ml řepkového oleje
3 "šťastné" vejce
50g másla
1/2 BIO citrónu - kůra a šťáva
1 balíček vanilkového cukru
špetka soli
230g špaldové mouky
30ml rostlinného mléka
1 balíček BIO kypřícího prášku
100-150g mraženého lesního ovoce
na kousky nakrájená 85% čokoláda - Lindt
Rozehřejeme si máslo a smícháme společně i se zbytkem surovin na těsto. Zlehka do těsta zamícháme část zmraženého lesního ovoce. Připravíme si formu na pečení a vymažeme strany kokosovým olejem či vysteleme pečicím papírem. Těsto dáme do připravené formy, posypeme zmraženým lesním ovocem a kouskami čokolády. Pečeme na 180°C po dobu 25-30 minut.