Cizrnový hummus
Hummus může být pokaždé jiný. Stačí přidat třeba olivy, sušená rajčata, bylinky nebo opečenou papriku. V přípravě a originalitě se meze nekladou..Však musíte znát základní recept...
300 g předvařené cizrny BIO
15 ml olivový olej
šťáva 1/2 citronu
kmín, sůl, pepř
5 - 10 ml vody
1 - 2 lžíce pasty TAHINI - sezamová pasta
sekaný koriandr na ozdobu
cizrnu na ozdobu
kmín na ozdobu
Cizrnu, olej, šťávu z citronu, kmín, sůl, pepř, vodu a tahini pastu rozmixujeme společně dohladka. Podle chuti dochutíme, nejčastěji stačí přidat sůl nebo šťávu z citronu. Po dochucení přendáme do misky, ozdobíme olejem, knínem, cizrnou a nasekaným koriandrem. Podáváme jako dip k pečené zelenině nebo k čerstvé zelenině či namažeme na chleba jako pomazánku