Clafoutis z lískoořechové mouky a hruškami
Clafoutis je fracouzský název pro koláč podobný naší bublanině. Tudíž nečekejte výjímečný koláč, protože je z Francie. Ten typický je sice většinou z madlové mouky, ale zkuste změnu.
60g lískoořechové mouky
40g rýžové mouky
150ml kefíru
vanilkový extrakt (používám Marks&Spencer)
špetka soli
kúra z celého BIO citronu
2 "šťastná" vejce
2 zelené hrušky
hrst borůvek
kokosový olej
Suroviny rozdělíme na mokré a suché. Mokré smícháme v jedné míse a ve druhé suché. Obsah obou mís smícháme a vytvoříme těsto. Pekáček vymažeme kokosovým olejem a vyložíme plátky hrušek, které jsme také oškrábali. Posypeme borůvkami a vylijeme těsto. Pečeme na 180C, cca. 20min. Do koláče nepícháme, spíš zatřeseme formou a těsto v ní nesmí být tekuté. Po upečení, místo bílého cukru použijeme strouhaný kokos.