Clafoutis z lískoořechové mouky a hruškami

09.02.2021

Clafoutis je fracouzský název pro koláč podobný naší bublanině. Tudíž nečekejte výjímečný koláč, protože je z Francie. Ten typický je sice většinou z madlové mouky, ale zkuste změnu.


60g lískoořechové mouky

40g rýžové mouky

150ml kefíru

vanilkový extrakt (používám Marks&Spencer)

špetka soli

kúra z celého BIO citronu

2 "šťastná" vejce

2 zelené hrušky

hrst borůvek

kokosový olej


Suroviny rozdělíme na mokré a suché. Mokré smícháme v jedné míse a ve druhé suché. Obsah obou mís smícháme a vytvoříme těsto. Pekáček vymažeme kokosovým olejem a vyložíme plátky hrušek, které jsme také oškrábali. Posypeme borůvkami a vylijeme těsto. Pečeme na 180C,  cca. 20min. Do koláče nepícháme, spíš zatřeseme formou a těsto v ní nesmí být tekuté. Po upečení, místo bílého cukru použijeme strouhaný kokos.