Čokoládová pěna

02.03.2021

Lehký ale působivý dezert.. Zkuste si udělat ve zdravé verzi.

Už dříve jsem měla chuť na čokoládovou pěnu. Hledala jsem všude možně, ale jednoduchý recept nebyl. Nezbývalo nic, než jen zkoušet...


250ml (1 plechovka) kokosového mléka

70g hořké čokolády - min. 60%

1 - 2 plátek želatinového stužovače

vanilkový extrakt

Nejprve den předem dáme kokosové mléko do lednice. V plechovce vzniknou dvě části, tužší část je smetana. Tyto dvě části od sebe odělíme. Tuhou část dáme do misky a vyšleháme s vanilkovým extraktem, jako šlehačku. Tekutou část nalijeme do hrnce, zahřejeme a rozpustíme čokoládu. Stále mícháme, až se čokoláda rozpusttí vypneme. Mezitím než směs vychladne, necháme aktivovat želatinu, podle potřeby dejte plátku kolik chcete, já nemám ráda želatinové dezerty. Dala jsem želatiny pouzr jeden plátek. Směs musí vychladnout, protože pokud teplou směs nalijeme na želatinu a rozmícháme, neodvede takovou práci. (Pěna ztuhne méně). Když máme želatinu ve směsi, opatrně zamícháme do šlehačky z kokosového mléka. Vznikne nám jemná hmota, kterou dáme do servírovacích dáme. Např. malých skleniček. Necháme páe hodin ztuhnout v lednici.