Čokoládová pěna z aquafaba
Čas Vánoc je jako stvořený ke trochu hřešení.... ale pomalu
Aquafaba je voda, která zbyde z vaření cizrn, většinou se šlehá do tuha. Poradím vám trik, jak mít aquafabu vždy po ruce. Jednoduše kupte sterilovanou, konzervovanou cizrnu. Jednu či dvě plechovky cizrny můžete mít v zásobě pořád.
Pokud chcete však jíst zdravě, musíte zkoušet i jiné chutě. Ale nejeste danou věc jen, že je zdravá. Musí Vám opravdu chutnat.
70g vysokoprocentní čokolády (70%-90%)
140g bílý řecký jogurt 0% tuku
100ml aquafaba - voda z cizrny
1lžiška mletého hřebíčku
čekankový sirup
lesní ovoce
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, mísa na vodní lázeň musí být přesná, do čokolády se nesmí dostat voda. Jogurt vyšleháme s mletým hřebíčkem. Pomalu přiléváme rozpušťenou čokoládu. Mezitím slijeme cizrnu a vodu vyšleháme do tuha, bude hladká jako vyšlehaná smetana. Poté spojíme obě složky smícháme dohromady ale velmi opatrně, nesmí našlehaná aquafaba spadnout. Přidejte čekankový sirup. Pěna bude tekutější a pak v lednici ztuhne. Dejte do skleniček a nechte ztuhnout. Nakonec ozdobíme ovocem.