Čokoládový chlebíček a lá Sachr

16.09.2020

Proč si neudělat dezert inspirací z Rakouska ale dodržení zásad zdravého stylu..


Tento recept vznikl z receptu na čokoládovo - kakaový perník. Možná vás překvapí že, používám pudinkový prášek, ale používám ho ráda. Kupuji BIO puding, tudíž složení není vůbec špatné. Dodá chuť a nemusíte dávat mouku navíc.

180g špaldové celozrnné mouky

50g mandlové mouky - nadrobno sekané blanšírované mandle

1/2 kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů

1/2 kypřícího prášku do perníku - BIO, Amylon

120g jablečné přesnídávky - bez cukru

20g RAW kakaa

250ml rostlinného mléka

2 "šťastná" vejce

120ml kokosového oleje

špetka soli


250g meruňkového džemu


150g hořké čokolády min. 80%

50g kokosového oleje

30ml kokosového mléka - v plechovce 

(mne čokoláda po přidání mléka zhoustla, ale po ztuhnutí se dal chlebíček lépe krájet. Pokud mléko přidávat nechcete rozehřejte jen čokoládu a olej)



V jedné míse smícháme suché ingredience a v druhé mokré. Do suchých vlijeme mokré ingredience, vytvoříme hladké těsto. Nalijeme do silikonové formy na chlebíček. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C po dobu cca. 30min. Nejlépe však vyzkoušíme pomocí špejle, pokud těsto na špejli lepí, korpus není. Poté vyklopíme a necháme vychladnout. Pomocí velkého nože rozřízneme podélně napůl. Spodní část popřeme džemem a přiklopíme druhou částí. Nad párou rozehřejeme čokoládu s kokosovým olejem, postupně, pomalinku přilíváme kokosové mléko a s čokoládou stále mícháme. Čokoládu nalijeme na chlebíček, stěrko rozetřeme. Dáme ztuhnout do lednice, nejlépe přes noc. 

Doporučuji podávat s bílým jogurtem, místo šlehačky.