Čokoládový chlebíček a lá Sachr
Proč si neudělat dezert inspirací z Rakouska ale dodržení zásad zdravého stylu..
Tento recept vznikl z receptu na čokoládovo - kakaový perník. Možná vás překvapí že, používám pudinkový prášek, ale používám ho ráda. Kupuji BIO puding, tudíž složení není vůbec špatné. Dodá chuť a nemusíte dávat mouku navíc.
180g špaldové celozrnné mouky
50g mandlové mouky - nadrobno sekané blanšírované mandle
1/2 kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů
1/2 kypřícího prášku do perníku - BIO, Amylon
120g jablečné přesnídávky - bez cukru
20g RAW kakaa
250ml rostlinného mléka
2 "šťastná" vejce
120ml kokosového oleje
špetka soli
250g meruňkového džemu
150g hořké čokolády min. 80%
50g kokosového oleje
30ml kokosového mléka - v plechovce
(mne čokoláda po přidání mléka zhoustla, ale po ztuhnutí se dal chlebíček lépe krájet. Pokud mléko přidávat nechcete rozehřejte jen čokoládu a olej)
V jedné míse smícháme suché ingredience a v druhé mokré. Do suchých vlijeme mokré ingredience, vytvoříme hladké těsto. Nalijeme do silikonové formy na chlebíček. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C po dobu cca. 30min. Nejlépe však vyzkoušíme pomocí špejle, pokud těsto na špejli lepí, korpus není. Poté vyklopíme a necháme vychladnout. Pomocí velkého nože rozřízneme podélně napůl. Spodní část popřeme džemem a přiklopíme druhou částí. Nad párou rozehřejeme čokoládu s kokosovým olejem, postupně, pomalinku přilíváme kokosové mléko a s čokoládou stále mícháme. Čokoládu nalijeme na chlebíček, stěrko rozetřeme. Dáme ztuhnout do lednice, nejlépe přes noc.
Doporučuji podávat s bílým jogurtem, místo šlehačky.