Cottage quiche s porkem a chedarem
Dopřejte si jinou formu qiuche.
Narozdíl od klasického těsta, je tohle uplně jiné... ze tří ingrediencí
130g ovesných vloček - mletých
200g sýr Cottage (celé balení)
1 "šťastné" vejce
+ případně vodu
150g smetanového sýru (např. Matylda)
1 "šťastné"vejce
1 pórek
100g chedar
sůl, pepř
Vločky rozemelem, přidáme k nim vejce a cottage. Připadně přidáme vodu, těsto ale nebude tuhé spíše lepkavé. Dortovou nebo koláčovou formu vyplníme pečícím papírem. Těsto ve formě uhladíme a dáme předpéct do trouby na 180°C, 10 min. Mezitím nakrájíme pórek. Ten na másle opečeme. V míse smícháme krémový sýr a vejce, sůl, pepř. Nakrajíme také chedar a přidáme do mísy k sýru. Přimícháme také osmažený pórek. Korpus vyndáme, navrh nalijeme sýrovou směs. Pečeme na 180°C po dobu 35 minut.