Cuketová pizza bez mouky | SEZÓNA
20.08.2019
Výborná pizza... Ani trochu mouky
Jen pro upozrnění není to pizza jako pizza, s pevným těstem ale za vyzkoušení stojí. Sýr a vejce pizzu krásně podrží, zpevní a po vychladnutí bude poměrně pevná.
Tvořte malé pizzy. Poměr vyjde na 8 kusů
2 střední cukety ( já použila půlku obří )
300g Eidam - nastrouhaného
10g lněného semínka
3 "šťastná" vajíčka
Na obložení:
krémový sýr (např. Ricotta, Lučina v kostce, žervé, atd...)
Schwarzwaldská šunka
žampiony bílé - oloupané, nakrájené na plátky
- Začínáme... Záleží jakou cuketu používáme ale pokud používáte větší cuketu, tak vydlabeme dužinu (část se semínky). Vydlabanou a očištěnou cuketu nastrouháme na hrubo, sýr také nastrouháme ale na jemnějším struhadle. Nastrouhanou cuketu nesolíme, protože by cuketa pustila hodně vody. Sýr, cuketu a zbytek ingrediencí smícháme dohromady. Na plech, pokrytým pečícím papírem tvoříme malé hromádky z nich placičky. Dáme do trouby vyhřáté na 180°C, pečeme zhruba 5 minut a vyndáme. Na upečené cuketové placky rozdrolíme sýr, poklademe plátky šunky a žampiony nakrajené na plátky. Necháme zapéct v troubě. Po chvilce vyndáme, necháme vychladnout aby se pizza zpěvnila a držela pohromadě, a pizza je hotová. Těším se na váš názor.