Cuketové stir-fried s rýží
Období cuket je tady. Zkuste tento rychlý recept, který máte za chvilku připravený a hotový.
Rychlé vaření neznamená jíst nezdravé rychlovky a polotovary ale znamená to, přemýšlet nad postupy a používanými surovinami
350g cukety
3 stroužky česneku
3 červené cibule
olivový olej
lžička sušeného chilli
4 lžičky teriyaki omáčka (odkaz zde)
sezamová semínka
jarní cibulka
2 pytlíky či 250g kulatozrnné rýže
Cibuli očistíme a nakrájíme na půlkolečka. Nakrájíme i česnek na plátky. Ve wok pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm cibuli, česnek a na závěr přidáme sušené chilli. Když nám cibule hezky zesklovatí přidáme na kostičky nakrájenou cuketu. Cuketa musí změknout a tím pádem zmenší objem. Po cca. 20 minutách zalijeme směs v pánvi teriyaki omáčkou. Mezitím dáme vařit rýži, kterou vaříme cca. 17 minut v osolené vodě. Nakonec servírujeme cuketovou směs s uvařenou rýží, posypané sezamovými semínka a kolečky jarní cibulky.