Cuketové stir-fried s rýží

03.07.2024

Období cuket je tady. Zkuste tento rychlý recept, který máte za chvilku připravený a hotový.

Rychlé vaření neznamená jíst nezdravé rychlovky a polotovary ale znamená to, přemýšlet nad postupy a používanými surovinami


350g cukety

3 stroužky česneku

3 červené cibule

olivový olej

lžička sušeného chilli

4 lžičky teriyaki omáčka (odkaz zde)


sezamová semínka

jarní cibulka


2 pytlíky či 250g kulatozrnné rýže


Cibuli očistíme a nakrájíme na půlkolečka. Nakrájíme i česnek na plátky. Ve wok pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm cibuli, česnek a na závěr přidáme sušené chilli. Když nám cibule hezky zesklovatí přidáme na kostičky nakrájenou cuketu. Cuketa musí změknout a tím pádem zmenší objem. Po cca. 20 minutách zalijeme směs v pánvi teriyaki omáčkou. Mezitím dáme vařit rýži, kterou vaříme cca. 17 minut v osolené vodě. Nakonec servírujeme cuketovou směs s uvařenou rýží, posypané sezamovými semínka a kolečky jarní cibulky.