Cuketový perník
Cuketa do perníku? Cuketa na sladko?.... cuketa dodá perníku pouze vláčnost ale chutnat po cuketě rozhodně nebude.
250g špaldové mouky
hrst nasekaných oříšku - podle chuti, nemusí být
200g přírodního sladidla - erythritol
55ml řepkového oleje
3 "šťastná" vejce
550g nastrouhané cukety
1 lžička sody na pečení
1/2 kypřícího prášku do perníku
2-3 lžíce RAW kakaa
špetka soli
2 lžičky perníkového kořeni
Cuketu očistíme, vydlabeme z ní vodnatou dužinu a nastrouháme na hrubo. Poté smícháme společně mouku, ořechy, cukr, vejce, olej, koření, přidáme špetku soli se sodou a práškem do perníku. Přidáme i nastrouhanou cuketu a důkladně promícháme, těsto bude ze začátku suché ale cuketa jej zvláční. Pečeme ve formě vystlané pečicím papírem na 180°C, cca. 20 minut. Však upečenost zkuste pomocí špejle, na kterou se těsto nelepí.