Cuketový perník

26.07.2023


Cuketa do perníku? Cuketa na sladko?.... cuketa dodá perníku pouze vláčnost ale chutnat po cuketě rozhodně nebude.


250g špaldové mouky

hrst nasekaných oříšku - podle chuti, nemusí být

200g přírodního sladidla - erythritol

55ml řepkového oleje

3 "šťastná" vejce

550g nastrouhané cukety

1 lžička sody na pečení

1/2 kypřícího prášku do perníku

2-3 lžíce RAW kakaa

špetka soli

2 lžičky perníkového kořeni

Cuketu očistíme, vydlabeme z  ní vodnatou dužinu a nastrouháme na hrubo. Poté smícháme společně mouku, ořechy, cukr, vejce, olej, koření, přidáme špetku soli se sodou a práškem do perníku. Přidáme i nastrouhanou cuketu a důkladně promícháme, těsto bude ze začátku suché ale cuketa jej zvláční. Pečeme ve formě vystlané pečicím papírem na 180°C, cca. 20 minut. Však upečenost zkuste pomocí špejle, na kterou se těsto nelepí.