Dezert a lá Cream Brullé

11.01.2022

Nemusíte si odpouštět své oblíbené dezerty. Mlsat můžete i zdravě.


200ml rostlinné mléko mandlové

140g řecký jogurt (Milko)

Vanilkový lusk

3ks "šťastné" žloutky

sladidlo podle chuti - např. čekankový sirup


třtinový cukr

Začneme oddělením žloutků od bílků. Poté rozmícháme jogurt se žloutky, přidáme semínka z vanilkového lusku, sladidlo a nakonec přiléváme mléko. Dobře rozmícháme, ale na povrchu nemějte moc bublinek. Krém nalijeme do připravených kokotek, malých mističek. Kokotky však ničím nevymazáváme. Krém nalijte zhruba do 3/4 mističky. Kokotky dáme na plech, do kterého natočíme trošku vody. Pečeme na 180°C, po dobu 35-40 minut. Povrch by měl zhnědnout. Vyndáme kokotky z vody a necháme přes noc v lednici vychladnout. Druhý den posypeme vršek každého krému třtinovým cukrem a flambovací pistolí necháme cukr zkaramelizovat. Podáváme s lesním ovocem.