Drobenkový koláč

10.04.2024

Miluju rychlé ale působivé koláče. Myslím si, že tento koláč vypadá krásně a bohatě ale jeho příprava je rychlejší než kdejakého koláče....


75g ovesných vloček

60g špaldové mouky

50g xylitolu

1/2 jedlé sody

špetka skořice

špetka soli

1/2 zralého banánu

60g kokosového oleje


300g mražených třešní

1 lžíce tapiokového škrobu

podle chuti čekankové sirupu

citronové šťávy


Suché suroviny na těsto smícháme a společně s rozmixovaným banánem a kokosovým olejem vytvoříme drobenku. Na dno menší dortové formy vyložené pečicím papírem vymačkáme polovinu naší drobenky/těsta. Dáme do trouby před péct na 20 minut do trouby na 180°C. Mezitím v hrnci rozehřejeme zmrzlé třešně, přidáme tapiokový škrob, sirup a citronovou šťávu. Když z trouby vyndáme předpečený korpus, přidáme ovocnou směs a posypeme drobenkou ze zbylého těsta. Pečeme v troubě dalších 20 minut.