Drobenkový koláč
Miluju rychlé ale působivé koláče. Myslím si, že tento koláč vypadá krásně a bohatě ale jeho příprava je rychlejší než kdejakého koláče....
75g ovesných vloček
60g špaldové mouky
50g xylitolu
1/2 jedlé sody
špetka skořice
špetka soli
1/2 zralého banánu
60g kokosového oleje
300g mražených třešní
1 lžíce tapiokového škrobu
podle chuti čekankové sirupu
citronové šťávy
Suché suroviny na těsto smícháme a společně s rozmixovaným banánem a kokosovým olejem vytvoříme drobenku. Na dno menší dortové formy vyložené pečicím papírem vymačkáme polovinu naší drobenky/těsta. Dáme do trouby před péct na 20 minut do trouby na 180°C. Mezitím v hrnci rozehřejeme zmrzlé třešně, přidáme tapiokový škrob, sirup a citronovou šťávu. Když z trouby vyndáme předpečený korpus, přidáme ovocnou směs a posypeme drobenkou ze zbylého těsta. Pečeme v troubě dalších 20 minut.