Drobenkový koláč s rebarborou

08.06.2022

Víte, podle čeho poznáte příchod léta?!...začne rebarborová sezóna.

Máte rebarboru rádi jako já.. Miluji rebarborový koláč, takže recept je jasný. Pojďme si ho připravit, ale ve fit a zdravém provedení.


Drobenková část:

70g ovesné mouky - rozmixované ovesné vločky

70g špaldové celozrnné mouky

70g kokosové mouky

130g jablečného pyré bez cukru (použila jsem - DM BIO)

20g kokosového oleje

půl lžičky skořice


Tvarohová část:

250g tvarohu (ve vaničce, klidně tučný -podle vyšší tučnosti tvarohu bude tvarohová náplň řidší)

50g jablečného pyré bez cukru

5 kapek vanilkového sladidla - Flavdrops (Myprotein)

20g proteinu - nemusí být (Myprotein)

Ovocná část:

200g očištěné, nakrájené rebarbory

200g očištěných, nakrájených jahod

100ml vody

2 lžičky kukuřičného škrobu

5 kapek vanilkového sladidla - Flavdrops



Ingredience na těsto smícháme a vytvoříme spíše drobenku nežli kompaktní těsto, tudíž dlouho nehněteme. Poté si připravíme ovocnou část. Jahody a rebarboru dáme do hrnce, posypeme škrobem, zalijeme vodou a osladíme, krátce povaříme. Jahody se rozvaří a směs bude mít hustší konzistenci. Dále si připravíme tvarohovou část. Tvaroh smícháme s jablečným pyré, sladidlem a proteinem.

Menší pekáček 30x40x15 vytřeme kokosovým olejem a na dno nasype polovinu drobenky/těsta. Na to vylijeme nejdříve tvarohovou náplň, poté ovocnou. Celé to zasypeme zbývající polovinou drobenky/těsta. Pečeme na 180°C po dobu 40min.