Drobenkový koláč s rebarborou
Víte, podle čeho poznáte příchod léta?!...začne rebarborová sezóna.
Máte rebarboru rádi jako já.. Miluji rebarborový koláč, takže recept je jasný. Pojďme si ho připravit, ale ve fit a zdravém provedení.
Drobenková část:
70g ovesné mouky - rozmixované ovesné vločky
70g špaldové celozrnné mouky
70g kokosové mouky
130g jablečného pyré bez cukru (použila jsem - DM BIO)
20g kokosového oleje
půl lžičky skořice
Tvarohová část:
250g tvarohu (ve vaničce, klidně tučný -podle vyšší tučnosti tvarohu bude tvarohová náplň řidší)
50g jablečného pyré bez cukru
5 kapek vanilkového sladidla - Flavdrops (Myprotein)
20g proteinu - nemusí být (Myprotein)
Ovocná část:
200g očištěné, nakrájené rebarbory
200g očištěných, nakrájených jahod
100ml vody
2 lžičky kukuřičného škrobu
5 kapek vanilkového sladidla - Flavdrops
Ingredience na těsto smícháme a vytvoříme spíše drobenku nežli kompaktní těsto, tudíž dlouho nehněteme. Poté si připravíme ovocnou část. Jahody a rebarboru dáme do hrnce, posypeme škrobem, zalijeme vodou a osladíme, krátce povaříme. Jahody se rozvaří a směs bude mít hustší konzistenci. Dále si připravíme tvarohovou část. Tvaroh smícháme s jablečným pyré, sladidlem a proteinem.
Menší pekáček 30x40x15 vytřeme kokosovým olejem a na dno nasype polovinu drobenky/těsta. Na to vylijeme nejdříve tvarohovou náplň, poté ovocnou. Celé to zasypeme zbývající polovinou drobenky/těsta. Pečeme na 180°C po dobu 40min.