Dýňové kari
Není kari jako kari...
Jak už jsem psala pro mě neznamená kari, jen kari koření. Kari je spousta zeleniny a kari koření je jen na chuť, trošku.
olivový olej
1/2 cibule
1cm zázvoru
2 stroužky česneku
1lžička koření garam masala, kurkuma, kmín, č. paprika
1ks máslové dýně
400g krájených spařených rajčat - v plechovce
200ml zeleninového vývaru
150g baby špenátu
100ml kokosového mléka - v plechovce
Začneme dýní. Dýni očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kostičky dáme do pekáčku, osolíme, opepříme a zakápneme olejem. Pečeme v troubě asi 30min. Cibuli, česnek a zázvor očistíme, oloupeme. Dáme do sekáčku a nasekáme nadrobno. (Nechce se mi krájet :)) Směs osmažíme na oleji. Přidáme koření, zamícháme. Přidáme upečenou dýni, rajčata a vývar. Necháme povařit. Následně zjemníme kokosovým mlékem. Přidáme špenát, který necháme v omáčce zavadnout. Ihned vypneme a je hotovo...
Podáváme s rýží.