Dýňové kari

15.09.2020

Není kari jako kari...


Jak už jsem psala pro mě neznamená kari, jen kari koření. Kari je spousta zeleniny a kari koření je jen na chuť, trošku.

olivový olej 

1/2 cibule

1cm zázvoru

2 stroužky česneku

1lžička koření garam masala, kurkuma, kmín, č. paprika

1ks máslové dýně

400g krájených spařených rajčat - v plechovce

200ml zeleninového vývaru

150g baby špenátu

100ml kokosového mléka - v plechovce

Začneme dýní. Dýni očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kostičky dáme do pekáčku, osolíme, opepříme a zakápneme olejem. Pečeme v troubě asi 30min. Cibuli, česnek a zázvor očistíme, oloupeme. Dáme do sekáčku a nasekáme nadrobno. (Nechce se mi krájet :)) Směs osmažíme na oleji. Přidáme koření, zamícháme. Přidáme upečenou dýni, rajčata a vývar. Necháme povařit. Následně zjemníme kokosovým mlékem. Přidáme špenát, který necháme v omáčce zavadnout. Ihned vypneme a je hotovo... 

Podáváme s rýží.