Horká čokoláda s ořechovým máslem
Venku mráz, teplá deka a horká čokoláda. Nalaďte si pravou vánoční atmosféru.
Za mě, musí být horká čokoláda hustá, hladká, krémová a to právě tato plní. Navíc v čokoládě ucítíte malinké kousky ořechů, kterou zakončí hustá šlehačka...ach
250ml rostlinného mléka (používám vanilkové)
1 vrchovatá lžíce kakaa
20g čokoládového BIO pudingu - Amylon
Ořechové máslo (lískové ořechy s čokoládou) - LifeLike
250ml smetany ke šlehání - min. 33%
Začneme šleháním šlehačky. Smetana musí být pořádně vychlazená. Ze smetany vyšleháme hustou šlehačku, kterou znovu vložíme do lednice. Mléko smícháme s pudinkovým práškem a kakaem. Směs přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí. I po odstavení z plotny stále mícháme do zchladnutí. Směs musí trochu vychladnout, aby se šlehačka nerozpustila. Při míchání přidáme také ořechové máslo. Nakonec přelejeme do hrnečků, ozdobíme šlehačkou a ořechovým máslem.