Hummus z pečených paprik
Dříve jsem hummus nemusela ale postupem času jsem se do něj přímo zamilovala. Myslím, že již není jídlo, které bych nekombinovala s hummusem. Tudíž si myslím, že znát základní recept je nutnost pro zdravé stravování. Avšak je fajn trošku experimentovat.
400g vařené cizrny
3 ks červených paprik - kapií
římský kmín, sůl, pepř
olivový olej
1 lžíce sezamové pasty TAHINI
citronové šťávy
5 lžic vody
řeřicha
olivový olej
Kapie dáme do trouby a opálíme slupku do černa. Poté necháme v alobalu zapařit a oloupeme. Do mixéru dáme vařenou cizrnu, oloupané kapie, vodu, olej, šťávu, sezamovou pastu a koření. Po rozmixování by měl hummus mít konzistenci pomazánky, kterou dochutíme kořením. Podáváme s řeřichou a olivovým olivovým olejem.