Hummus z pečených paprik

07.02.2024

Dříve jsem hummus nemusela ale postupem času jsem se do něj přímo zamilovala. Myslím, že již není jídlo, které bych nekombinovala s hummusem. Tudíž si myslím, že znát základní recept je nutnost pro zdravé stravování. Avšak je fajn trošku experimentovat.


400g vařené cizrny

3 ks červených paprik - kapií

římský kmín, sůl, pepř

olivový olej

1 lžíce sezamové pasty TAHINI

citronové šťávy

5 lžic vody


řeřicha

olivový olej


Kapie dáme do trouby a opálíme slupku do černa. Poté necháme v alobalu zapařit a oloupeme. Do mixéru dáme vařenou cizrnu, oloupané kapie, vodu, olej, šťávu, sezamovou pastu a koření. Po rozmixování by měl hummus mít konzistenci pomazánky, kterou dochutíme kořením. Podáváme s řeřichou a olivovým olivovým olejem.