Jablečný chessecake

20.10.2020

Jak už asi víte, já podzim miluji. Ty barvy, to počasí, to teplo. 

Jablka jsou sice celoročně, ale na podzim mají "šťávu". Působí sice obyčrjně, dokážou vykouzlit úsměv na tváři. Zamyslete se jak Vy rádi vvyužíváte jablka, né jen na vaření.


Korpus:

150g grahamových sušenek

50g BIO másla


Tvarohový krém:

200g tvarohu (ve vaničce; klidně tučný. zdravý tuk tělo potřebuje)

150g zakysané smetany

2 "šťastné" vejce

vanilkový extrakt


Rozvar z jablek:

3 jablka (oloupaná, zbavená jádřinců)

50g erythritol - sladidlo bez kalorií

skořice mletá

50ml vody

10g kukuřičného škrobu


Drobenka:

50g špaldové mouky

20g ovesných vloček

40ml rozpuštěného másla/kokosového oleje

skořice mletá


Začneme korpusem. Sušenky rozdrtíme a spojíme s rozpuštěným máslem. Dortovou formu (o průměru 20cm) vyložíme pečícím papírem. NNa papíe vyklopíme sušenky. s máslem, které porádně zatežkáme. Potom jablka. Vše na jablka dáme do hrnce a svaříme, zůstonou nám kousky jablek s hustou šťávou. Mezitím připravíme náplň a drobenku. Tvaroh, zakysanou smetanu vyšleháme. Přidáme vanilku a vejce. Drobenku vytnoříme smícháním všech ingrediencí. Vše máme připraveno. Na korpus dáme tvarohový krém, lžcí jablka a nakonec posypeme drobenkou. Pečeme v horkovzduchu, po dobu 30-40min, na 180°C. Po vyndáéní necháme chvíli vychladnout a potom vyndáme z formy.