Jahodovo - rebarborový crumble
Jahody patří mezi nejoblíbenější ovoce...
Spojení kyselé rebarbory a sladkých jahod...
Pokud budete chtít opravdovou chuť jahod, najděte si ve vašem okolí prodej čerstvý jahod. Chceme jíst kvalitní suroviny. Já osobně mám rebarboru od babičky ze zahrádky a jahody z farmy z Kunratic.
90g ořechů (dejte klidně mix)
60g ovesných vloček
100g špaldové celozrnné mouky
skořice
2 PL kokosového oleje
1/3 hrnku bilý jogurt
1/3 hrnku jablečné pýré (používám jablečnou přesnídávku)
sůl
200g jahod
200g rebarbory
Nejprve si připravíme těsto. Ořechy a část vloček rozemeleme. Přidáme zbytek igrediencí, společně promícháme. Rebarboru oloupeme, a nakrájíme na kostičky, s jahodami to samé. Mističky na zapékání neboli kokotky vymažeme kokosovým olejem. Na dno mističek nasypeme smíchané dohmady ovoce. Těsto na ovoce rozdrobíme, tak aby těsto zakrylo ovoce. Pečeme na 180°C, v horkovzdušné troubě. Okolo 20min. Po upečení nevyklápíme, podáváme v kokotkách se lžičkou.