Jahodovo - rebarborový crumble

02.06.2020

Jahody patří mezi nejoblíbenější ovoce...


Spojení kyselé rebarbory a sladkých jahod...

Pokud budete chtít opravdovou chuť jahod, najděte si ve vašem okolí prodej čerstvý jahod. Chceme jíst kvalitní suroviny. Já osobně mám rebarboru od babičky ze zahrádky a jahody z farmy z Kunratic.

90g ořechů (dejte klidně mix)

60g ovesných vloček

100g špaldové celozrnné mouky

skořice

2 PL kokosového oleje

1/3 hrnku bilý jogurt

1/3 hrnku jablečné pýré (používám jablečnou přesnídávku)

sůl


200g jahod

200g rebarbory

Nejprve si připravíme těsto. Ořechy a část vloček rozemeleme. Přidáme zbytek igrediencí, společně promícháme. Rebarboru oloupeme, a nakrájíme na kostičky, s jahodami to samé. Mističky na zapékání neboli kokotky vymažeme kokosovým olejem. Na dno mističek nasypeme smíchané dohmady ovoce. Těsto na ovoce rozdrobíme, tak aby těsto zakrylo ovoce. Pečeme na 180°C, v horkovzdušné troubě. Okolo 20min. Po upečení nevyklápíme, podáváme v kokotkách se lžičkou.