Jahodovo-rebarborový koláč
Sklizeň jahod a rebarbory je tady. Připravte si tento vláčný, nadýchaný koláč s ovesnou drobenkou...
Okouzlíte tak nejen své blízké..
85 g zakysané smetany
šťáva z půlky limety
1 "šťastné" vejce
vanilkový extrakt
65 g řepkového oleje
80 g xylitolu
165 g špaldové mouky
sůl
1/2 balíčku prášku do pečiva s vinným kamenem
200 g rebarbory
200 g čerstvých jahod
35 g másla
30 g xylitolu
30 g ovesných vloček
plátky loupaných mandlí
Nejdříve si smícháme zakysanou smetanu, vejce, olej, limetovou šťávu a vanilkový extrakt. Vše společně vyšleháme a přidáme zbytek surovin, špaldovou mouku, xylitol, špetku soli, kypřící prášek. Vzniklé těsto přendáme na plech s pečicím papírem. Posypeme oloupanou a nakrájenou rebarborou a nakrájenými jahody. Na přípravu drobenky si rozpustíme máslo do kterého přisypeme xylitol a ovesné vločky. Vznikne nám taková granola. Koláč nakonec posypeme drobenkou a plátky mandlí. Pečeme na 180°C cca.: 30 minut.