Jahodovo-rebarborový koláč

12.06.2023

Sklizeň jahod a rebarbory je tady. Připravte si tento vláčný, nadýchaný koláč s ovesnou drobenkou...

Okouzlíte tak nejen své blízké..


85 g zakysané smetany

šťáva z půlky limety

1 "šťastné" vejce

vanilkový extrakt

65 g řepkového oleje

80 g xylitolu

165 g špaldové mouky

sůl

1/2 balíčku prášku do pečiva s vinným kamenem

200 g rebarbory

200 g čerstvých jahod


35 g másla

30 g xylitolu

30 g ovesných vloček

plátky loupaných mandlí



Nejdříve si smícháme zakysanou smetanu, vejce, olej, limetovou šťávu a vanilkový extrakt. Vše společně vyšleháme a přidáme zbytek surovin, špaldovou mouku, xylitol, špetku soli, kypřící prášek. Vzniklé těsto přendáme na plech s pečicím papírem. Posypeme oloupanou a nakrájenou rebarborou a nakrájenými jahody. Na přípravu drobenky si rozpustíme máslo do kterého přisypeme xylitol a ovesné vločky. Vznikne nám taková granola. Koláč nakonec posypeme drobenkou a plátky mandlí. Pečeme na 180°C cca.: 30 minut.