Jahodový dezert do skleničky
Záchrana, všech zachrán. Nejednodušší dezert, který ale zaujme. Dezert vám nadchne. Letní a osvěžující sen do skleničky.
Nejdříve upečeme máslové sušenky, které následně rozdrolíme na dno skleniček.
90g ovesných vloček
90g špaldové mouky
35g nasekaných vlašských ořechů
80g másla
20g lískooříškového másla
lžička skořice, jedlé sody
vanilkový extrakt
5 lžic medu
280g řecký bílý jogurt
150g zakysané smetany
3 lžíce čekankového sirupu
vanilkový extrakt
250g jahod
strouhaný kokos
Suché ingredience odvážíme a dáme do mísy. Másla a tekuté věci dáme zahřát do malého rendlíku. Následně smícháme dohromady. Na pečicí papír vytvarujeme sušenky pomocí lžíce nebo ruk. Pečeme v troubě na 150°C po dobu 15 minut, do zlatova. Po upečení necháme vychladnout a poté rozdrolíme do skleničky. Krém vytvoříme vyšleháním ingrediencí. Půlku očistěných jahod rozmačkáme, povaříme a nakonec rozmixujeme do hladka. Krém dáme na sušenky, na to jahodovou polevu. Nakonec ozdobíme plátky jahod a posypeme kokosem.