Jahodový dezert do skleničky

13.04.2021

Záchrana, všech zachrán. Nejednodušší dezert, který ale zaujme. Dezert vám nadchne. Letní a osvěžující sen do skleničky.


Nejdříve upečeme máslové sušenky, které následně rozdrolíme na dno skleniček.

90g ovesných vloček

90g špaldové mouky

35g nasekaných vlašských ořechů

80g másla

20g lískooříškového másla

lžička skořice, jedlé sody

vanilkový extrakt

5 lžic medu


280g řecký bílý jogurt 

150g zakysané smetany

3 lžíce čekankového sirupu

vanilkový extrakt


250g jahod

strouhaný kokos

Suché ingredience odvážíme a dáme do mísy. Másla a tekuté věci dáme zahřát do malého rendlíku. Následně smícháme dohromady. Na pečicí papír vytvarujeme sušenky pomocí lžíce nebo ruk. Pečeme v troubě na 150°C po dobu 15 minut, do zlatova. Po upečení necháme vychladnout a poté rozdrolíme do skleničky. Krém vytvoříme vyšleháním ingrediencí. Půlku očistěných jahod rozmačkáme, povaříme a nakonec rozmixujeme do hladka. Krém dáme na sušenky, na to jahodovou polevu. Nakonec ozdobíme plátky jahod a posypeme kokosem.