Jinačí hraběnčiny řezy
Udělej te si českou klasiku v jiném kabátku.
Hraběnčiny řezy je takový jablečný koláč, který má čtyři vrstvy. Vyzkoušejte něco jiného.
80g řepkového oleje
50g mouky z ovesných vloček
120g špaldové celozrnné mouky
1/2 kypřícího prášku do pečiva bez fosfátu
1 "šťastné" vejce - pouze žloutek
2 lžíce erythitol - nízkokalorické sladidlo
3 lžíce mléka/rostlinný nápoj
2 nastrouhaná jablka
skořice
hrst nadrobno nakrájených pekanových ořechů
250g tvarohu - ve vaničce
čekankový sirup
1 bílek
Do mísy dáme utřít cukr, žloutek a olej. Vedle smícháme mouky s kypřícím práškem. Smícháme se základem, přidáme mléko a vytvoříme pevné těsto. Těsto rozdělíme a dvě třetiny vytlačíme prsty do koláčové formy (20x20cm) a zbylou část dáme ztuhnout do mrazáku. Další vrstvy. Jablka nastrouháme a smícháme se skořicí a ořechy. Poté tvaroh smícháme s bílkem a sirupem. Na syrový korpus dáme krém, potom jablka. Navrch nastrouháme zbytek těsta z mrazáku. Pečeme v troubě na 180°C po dobu 30min. (Však hlídejte, každá trouba peče jinak)
Doporučuji podávat s bílým jogurtem, místo šlehačky,