Jinačí hraběnčiny řezy

27.04.2021

Udělej te si českou klasiku v jiném kabátku. 

Hraběnčiny řezy je takový jablečný koláč, který má čtyři vrstvy. Vyzkoušejte něco jiného.


80g řepkového oleje

50g mouky z ovesných vloček

120g špaldové celozrnné mouky

1/2 kypřícího prášku do pečiva bez fosfátu

1 "šťastné" vejce - pouze žloutek

2 lžíce erythitol - nízkokalorické sladidlo

3 lžíce mléka/rostlinný nápoj


2 nastrouhaná jablka

skořice

hrst nadrobno nakrájených pekanových ořechů


250g tvarohu - ve vaničce

čekankový sirup

1 bílek

Do mísy dáme utřít cukr, žloutek a olej. Vedle smícháme mouky s kypřícím práškem. Smícháme se základem, přidáme mléko a vytvoříme pevné těsto. Těsto rozdělíme a dvě třetiny vytlačíme prsty do koláčové formy (20x20cm) a zbylou část dáme ztuhnout do mrazáku. Další vrstvy. Jablka nastrouháme a smícháme se skořicí a ořechy. Poté tvaroh smícháme s bílkem a sirupem. Na syrový korpus dáme krém, potom jablka. Navrch nastrouháme zbytek těsta z mrazáku. Pečeme v troubě na 180°C po dobu 30min. (Však hlídejte, každá trouba peče jinak) 

Doporučuji podávat s bílým jogurtem, místo šlehačky,