Kakaovo-pohankové rohlíčky

22.11.2023

Je to tady...VÁNOCE!!!


Myslím, že tyto rohlíčky budou letošní Vánoce velmi oblíbené. Chutnají jako koka sušenky, jsou pevnější ale chuťově dokonalé. 


na cca 15ks rohlíčků:

75g pohankové mouky

10g RAW kakaa

25g kokosového cukru

1 lžíce javorového sirupu

1 "šťastné" vejce

50g přepuštěného másla - GHÍ


moučkový xylitol

Ze surovin vytvoříme kompaktní těsto, které dáme na min. 3h do lednice však ideálně přes noc. Později z těsta tvarujeme samotné rohlíčky. Z těsta ukrojíme kus, vytvarujeme hubený váleček, ukrojíme kus 5cm dlouhý a ohneme do rohlíčku. Pečeme cca. 12 minut při 180°C, nejdále pečte 15 minut, jelikož jsou tmavé je spálení težké poznat. Ještě teplé, však ne horké obalujeme v moučkovém xylitolu.