Kakaovo-pohankové rohlíčky
Je to tady...VÁNOCE!!!
Myslím, že tyto rohlíčky budou letošní Vánoce velmi oblíbené. Chutnají jako koka sušenky, jsou pevnější ale chuťově dokonalé.
na cca 15ks rohlíčků:
75g pohankové mouky
10g RAW kakaa
25g kokosového cukru
1 lžíce javorového sirupu
1 "šťastné" vejce
50g přepuštěného másla - GHÍ
moučkový xylitol
Ze surovin vytvoříme kompaktní těsto, které dáme na min. 3h do lednice však ideálně přes noc. Později z těsta tvarujeme samotné rohlíčky. Z těsta ukrojíme kus, vytvarujeme hubený váleček, ukrojíme kus 5cm dlouhý a ohneme do rohlíčku. Pečeme cca. 12 minut při 180°C, nejdále pečte 15 minut, jelikož jsou tmavé je spálení težké poznat. Ještě teplé, však ne horké obalujeme v moučkovém xylitolu.