Kávový chlebíček

11.01.2023


Tento chlebíček je odměnou po náročném dni. Promísení chutí kávy a ořechů, je slast. 


Ořechový krém:

60ml javorového sirupu

vanilkový extrakt/aroma

60ml silné kávy

195g kešu ořechů - namočených na 20min v horké vodě


180g špáldové celozrnné mouky

100g jemně mletých lískových ořechů

1/2 balíčku sody na pečení

1/2 balíčku prášku do pečiva s vinným kamenem 

100g erythritolu

195ml rostlinného mléka (používám vanilkové)

60ml silné kávy

60ml kokosového oleje - rozehřáté


Začneme suchými suroviny. Odvážíme si mouku, ořechy, cukr, prášek do pečiva a sodu. Vedle v míse si odměříme také mokré ingredience. Následně přilejeme k suché směsi a důkladně promícháme. Hotové těsto nalijeme do silikonové formy na pečení a pečeme na 180°C, cca. 40 minut. Mezitím si připravíme ořechový krém. Namočené kešu ořechy slijeme a dáme do nádoby na mixování, přidáme uvařenou kávu, extrakt a javorový sirup. Mixujeme do doby, než vznikne hladký krém. Zhruba 10-20 minut, zaleží na výkonu mixéruPo upečení, korpus necháme vychladnout a rozřízneme napůl. Promažeme krémem a necháme přes noc promísit chutě.