Kefírová panna cotta s maracujou

20.04.2021

Kefír je mnohem zdravější než mléko konkrétně smetana. Zakysané výrobky jsou vhodné pro naší střevní mikroflóru. Kefír sám o sobě obsahuje poměrně málo laktózy (mlečný cukr), tudíž je vhodný pro lidi, kteří mají pouze mírnou laktozovou intoleranci.

3 plátky želatiny

200ml kefíru

1 vanilkový lusk

1 lžíce medu - nejlépe přímo od včelaře

vanilkový extrakt


1 marakuja - pasion fruit


Želatinu necháme nasáknout vodu, do malé mističky dáme plátky, které postupně proléváme vodou. Vedle smícháme kefír, vanilkový lusk, extrakt a med. Plátky po 10-ti minutách vyždímáme, na horké plotně rozpustíme. Do horké rozpuštěné želatiny přiléváme krém opatrně, nejprve dvě lžíce krému do želatiny, poté už želatinu s krém nalijeme zpět do zbytku krému. Nalijeme do připravených formiček na panna cottu. Myslím, že by šli i silikonové nebo normální keramické. Panna cottu necháme ztuhnou přes noc v lednici. Druhý den vyklopíme, můžeme obříznout nožem. Posypeme maracujou či libovolným ovocem.