Kinder mléčný řez

08.02.2023

Vytvářejte už od dětství zdravé stravovací návyky. Dávejte přednost domácímu pečení a domácí výrobě oproti průmyslové zpracovaných výrobkům.


5 "šťastných" vajec

1/2  čokoládového pudinkového prášku (Amylon)

30g proteinového prášku - čokoládový, vanilkový

50g kokosové mouky

20g RAW kakaa (Goodie)

1/2 balíčku kypřícího prášku s vinným kamenem

50g kokosového oleje

50 ml vody


500g tučného tvarohu

150g ricotty

25g vanilkového proteinu

pár kapek Flavour drops


70% hořká čokoláda

strouhaný kokos

Oddělíme si žloutky od bílků. Z bílku se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s olejem a vodou. Stranou si odvážíme a připravíme všechny suché ingredience. K vyšlehaným žloutkům střídavě  přisypáváme suchou směs a tuhý sníh. Vzniklé těsto nalijeme do formy (20x20cm) vystlané pečícím papírem. Pečeme na 180°C, cca. 10min. Po upečení necháme korpus vychladnout a podélně jej rozřízneme.

Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. Společně smícháme tvaroh, ricottu, protein a sladidlo. Tvarohovou náplní natřeme jednu polovinu korpusu a přikryjeme druhou polovinou korpusu. Nakonec pocákáme rozpuštěnou čokoládou a posypeme strouhaným kokosem. Necháme přes noc v lednici, korpus nasaje náplň a změkne.