Kokosové řezy

03.08.2020

Tohle je fakt rychlovka...

Nic nestíháte, ale zároveň chcete jíst lehce, zdravě a bez výčitek. Proto doporučuji tento řez. 

3 "šťastná" vejce

1/2 BIO kypřící prášek bez fosfátu/vinný kámen

20g RAW/holadského kakaa


200ml kokosového mléka - v plechovce

vanilkový lusk

100g strouhaný kokos

Začneme těstem. Vejce smícháme s kypříkem a kakaem. Mícháme dlouho abychom v těstě neměly hrudky. Do vyššího pekáčku 25x20, dáme pruh pečícího papíru, aby bylo pokryto jen dno. Zbytek se stranami vymažeme kokosovým olejem. Pečeme na horkovzduch, 180°C. Cca 10min. Mezitím uděláme krém. Do rendlíku nalijeme mléko, přidáme lusk a kokos. Stále mícháme dokud nezhoustne. Po upečení necháme vychladnout, vyjmeme z pekáčku pomocí papíru. Korpus rozřzneme na dvě půlky, jako když lámete sušenku. Půlku vložíme zpátky do pekáčku, pomažeme krémem z kokosu. Zabalíme zpět do papíru a chladíme, ideálně přes noc.