Krutí kuličky s omáčkou z červené čočky

15.02.2023

Když si dám občas masitý pokrm, musí být maso pěkné a libové abych jej jedla. Nejraději si dělám maso doma nebo jej nejím vůbec. Baví mě objevovat nové chutě v podobě tofu či tempehu...

Ale abych maso jen nehanila, jsou tu tyhle kuličky. Díky koření, které v masu je a panko strouhance, jsou kuličky chuťově božské.


250g mleté krutí maso

1 "šťastné" vejce

sůl, pepř, chili, bazalka

cca. 100g panko strouhanky

řepkový olej na pečení


1ks červené cibule

řepkový olej

400g krajených, loupaných rajčat - z konzervy

sůl, pepř

150g červené čočky

200ml vody

Mleté maso promícháme spolu s kořením, přidáme vejce a postupně přisypáváme panko strouhanku. Ze směsi vytvoříme kuličky, které naskládáme na plech a pokapeme řepkovým olejem. Pečeme na 180°C po dobu 15-20 minut. Mezitím si nakrájíme cibuli, kterou osmažíme na oleji. Přidáme krájená rajčata, čočku, vodu a koření. Vaříme okolo 15 minut. Poté rozmixujeme dohladka. Omáčku na talíři ozdobte masovými kuličkami.