Kukuřičná polenta s rajčaty

15.06.2021
Polenta není zas tak nová. Každý umí udělat z polenty kaši. Však tentokrát použijeme polentovou kaši jako základ a ten poklademe špenátem, rajčaty, tuňákem a sýrem s česnekem.

270g instatní kukuřičné polenty

lžíce řepkového oleje

1100ml vody/vývaru

sůl, pepř


hrst baby špenátu

250g keříčkových rajčat

80g tuňák Francz Josef

250g sýr Gouda

2 stroužky česneku

sůl, pepř



Vodu dáme do hrnce a počkáme než se bude vařit. Mezitím vymažeme olejem plech s vyšším okrajem na pečení polenty. Když se začne voda vařit, pomalu přisypáváme připravenou směs na polentu a pořád mícháme. Po dosypání odstavíme a ještě teplé rozetřeme na plech, musíme být rychlý aby polenta nevychladla a neztuhla. Na polentu poklademe špenát, na plátky nakrájená rajčata a tuňák z konzervy ve vllastní šťávě. Sýr nastrouháme na hrubo, česnek na jemno. Sýr a česnek smícháme dohromady a posypeme polentu. Pečeme 20-25 minut či do zlatova při 250°C. Po upečení necháme vychladnout, polenta musí ztuhnout