Kukuřičná polenta s rajčaty
270g instatní kukuřičné polenty
lžíce řepkového oleje
1100ml vody/vývaru
sůl, pepř
hrst baby špenátu
250g keříčkových rajčat
80g tuňák Francz Josef
250g sýr Gouda
2 stroužky česneku
sůl, pepř
Vodu dáme do hrnce a počkáme než se bude vařit. Mezitím vymažeme olejem plech s vyšším okrajem na pečení polenty. Když se začne voda vařit, pomalu přisypáváme připravenou směs na polentu a pořád mícháme. Po dosypání odstavíme a ještě teplé rozetřeme na plech, musíme být rychlý aby polenta nevychladla a neztuhla. Na polentu poklademe špenát, na plátky nakrájená rajčata a tuňák z konzervy ve vllastní šťávě. Sýr nastrouháme na hrubo, česnek na jemno. Sýr a česnek smícháme dohromady a posypeme polentu. Pečeme 20-25 minut či do zlatova při 250°C. Po upečení necháme vychladnout, polenta musí ztuhnout