Kuřecí řízečky v mandlové stouhance se salátem Coleslaw

09.02.2021

Řízky má rád každý, ale co je udělat zdravěji?!... Není problém.

250g BIO/ farmářské kuřecí prsa

2 "šťastná" vejce

50g rýžové mouky

100g mletých mandlí

červená paprika mletá, oregáno, sůl, pepř

olivový olej

3ks batátu - sladké brambory

50ml sójové smetany

200g bílé zelí

100g mrkve

50g červené cibule

190g bílého jogurtu 

šťáva z 1/2 citronu


Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na malé řízečky. Maso řádně osolíme, opepříme. Připravíme si mísy na obalování. Do jedné dáme mouku, do druhé rozklepneme vejce a rozmícháme. Na stouhanku smícháme mleté mandle, které smícháme s kořením. Obalíme klasicky v trojobalu, mouka, vejce a strouhanku. Obalené řízečky naskládáme na plech, pokapeme olejem a pečeme na 180°C, okolo 20min. Mezitím oškrábeme batát, nakrajíme a dáme vařit do vody. Na salát nastrouháme zelí zbavené tvrdého košťálu, očisťenou mrkev a cibuli na jemno. Poté zamícháme bílý jogurt, šťávu z citronu a sůl a pepř. Uvařené batáty slijeme. Aby byla kaše jemnější přidáme smetanu. Společně ušleháme na kaši. Naservírujeme všechny komponenty společně.