Kuřecí řízečky v mandlové stouhance se salátem Coleslaw
Řízky má rád každý, ale co je udělat zdravěji?!... Není problém.
250g BIO/ farmářské kuřecí prsa
2 "šťastná" vejce
50g rýžové mouky
100g mletých mandlí
červená paprika mletá, oregáno, sůl, pepř
olivový olej
3ks batátu - sladké brambory
50ml sójové smetany
200g bílé zelí
100g mrkve
50g červené cibule
190g bílého jogurtu
šťáva z 1/2 citronu
Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na malé řízečky. Maso řádně osolíme, opepříme. Připravíme si mísy na obalování. Do jedné dáme mouku, do druhé rozklepneme vejce a rozmícháme. Na stouhanku smícháme mleté mandle, které smícháme s kořením. Obalíme klasicky v trojobalu, mouka, vejce a strouhanku. Obalené řízečky naskládáme na plech, pokapeme olejem a pečeme na 180°C, okolo 20min. Mezitím oškrábeme batát, nakrajíme a dáme vařit do vody. Na salát nastrouháme zelí zbavené tvrdého košťálu, očisťenou mrkev a cibuli na jemno. Poté zamícháme bílý jogurt, šťávu z citronu a sůl a pepř. Uvařené batáty slijeme. Aby byla kaše jemnější přidáme smetanu. Společně ušleháme na kaši. Naservírujeme všechny komponenty společně.