Kuskus bowl

22.06.2022

Kuskus bowl je plná miska zdraví. Připravte si k obědu či svačině, večeři vydatné jídlo plné těch nejlepších potravin.


Kuskus se vyrábí ze pšenice, proto pokud kuskus tak celozrnný. Protože celozrnné produkty obsahují o dost víc vitamínů a vlákniny. Doporučené denní množství vlákniny je 30g


100g celozrnného kuskusu

sul, pepř, sójová omáčka

olivový olej

30g edamame sójové boby - místo bobů použijte hrášek

řepkový olej


200g filet lososa

sůl, pepř, citrónová šťáva, řepkový olej


1 ks avokádo R.T.E

sůl, pepř, olivového oleje

citrónové šťávy

50-100ml čisté vody


hrst sezamových semínek

Nejprve si přichystáme kuskus. Odvážíme požadované množství, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a zalijeme nad zrníčka vařící vodou. Necháme odstát pod pokličkou, voda se vsákne a vypaří.

Na pekáč vhodný do trouby nasypeme sójové boby, které okořeníme a pokapeme řepkovým olejem. Filet z lososa očistíme od kůže. Filet rozdělíme na menší porce a okořeníme, pokapeme šťávou z citrónu a olejem. Pečeme cca. 15 min na 180°C. 

Avokádo rozřízneme podélně napůl, s půlkami otočíme proti sobě a rozdělíme. Nožem vyndáme pecku a lžící dužinu. Dužinu rozmixujeme se solí, pepřem, olivovým olejem, citrónovou šťávou a vodou. Vodu přiléváme pomalu, vždy podle hustoty omáčky. Nezapomeneme finálně dochutit, voda nám omáčku naředí a s tím i chuť.

Nakonec upečené sójové boby zamícháme do kuskusu a servírujme.