Kuskus s pečenými batáty
Nevíte co k obědu?... Udělejte si něco rychlého, nenáročného ale zdravého...
2 ks batát - sladké brambory
150g celozrnného kuskusu
sůl, pepř, oregáno
slunečnicový olej
200g předvařené cizrny
1 lžíce tahini pasty
olivový olej
sůl, pepř, kmín
citronová šťáva
cca. 50 ml vody
hrst nakrájeného libečku
hrst zrníček granátového jablka
Batáty očistíme a nakrájíme na plech na proužky. Posypeme kořením a zakápneme olejem, pečeme na 200°C, na horkovzduch. Mezitím si připravíme kuskus. Ten si odsypeme do misky, přidáme koření a olej, následně zalijeme vařící vodou a necháme odstát. Připravíme si také hummus a vyloupeme granátové jablko. Na hummus použijeme předvařenou cizrnu, tahini pastu, sůl, pepř, kmín, citronovou šťávu a olej. Rozmixujeme do hladka, do požadované konzistence. Nakonec s postupným přidáváním vody vytvoříme z hummusu omáčku. Nakrájíme libeček a zkontrolujeme batáty.
Nejdříve nandáme na talíř kuskus, následně pečené proužky batátů, omáčku z hummusu a nakonec posypeme zrníčky granátového jablka a nakrájeným libečkem.