Kuskusový GYROS

07.06.2023


Myslím, že není nikdo, kdo neochutnal pravý řecký gyros. Vyzkoušejte jej ale jinak a zdravěji...


250 g farmářských kuřecích prs

koření gyros, mletá paprika, sůl, pepř

150 g zakysané smetany

citronová šťáva

řepkový olej

čerstvý kopr

150 g celozrnného kuskusu

150 g černých oliv bez pecek

150 g cherry rajčat

150 g salátové okurky

90 g proužků červené cibule

Nejdříve si nakrájíme kuřecí maso na kostky, které následně opečeme na pánvi s rozehřátým olejem a kořením. Mezitím smícháme zakysanou smetanu s hrstí kopru, trošičkou oleje, citronovou šťávou z půlky citronu, solí a pepřem. Nakrájíme červenou cibuli na půl kolečka, okurku, rajčata na čtvrtiny a olivy na půlky. Vše ochutíme solí a cibuli pokapeme olejem (cibule totiž v kombinaci soli a oleje změkne). Kuskus zalijeme horkou vodou. Necháme pod pokličkou odstát.

Na talíři posypeme koprem a zakápneme řepkovým olejem.