Kuskusový GYROS
Myslím, že není nikdo, kdo neochutnal pravý řecký gyros. Vyzkoušejte jej ale jinak a zdravěji...
250 g farmářských kuřecích prs
koření gyros, mletá paprika, sůl, pepř
150 g zakysané smetany
citronová šťáva
řepkový olej
čerstvý kopr
150 g celozrnného kuskusu
150 g černých oliv bez pecek
150 g cherry rajčat
150 g salátové okurky
90 g proužků červené cibule
Nejdříve si nakrájíme kuřecí maso na kostky, které následně opečeme na pánvi s rozehřátým olejem a kořením. Mezitím smícháme zakysanou smetanu s hrstí kopru, trošičkou oleje, citronovou šťávou z půlky citronu, solí a pepřem. Nakrájíme červenou cibuli na půl kolečka, okurku, rajčata na čtvrtiny a olivy na půlky. Vše ochutíme solí a cibuli pokapeme olejem (cibule totiž v kombinaci soli a oleje změkne). Kuskus zalijeme horkou vodou. Necháme pod pokličkou odstát.
Na talíři posypeme koprem a zakápneme řepkovým olejem.