Květákové kari

18.09.2019

Kari....


Kari má sposty podob... zdravé, zeleninové či normální... Proště hodně způsobu a nikdy nebude stejný. Ve vařrní se nekladou meze.


Tohle kari, jako vše, je jednoduché a rychlé. Co najdete doma klidně tam přidejte taky. 

Kari není jen voda smíchaná s kari kooření. Kari v omáčce zanechá hlavně žlutou barvu ale chuť má dát hlavně zelenina.



300g květáku ( rozděleného na málé růžičky )

kokosového oleje 

 1 lžíce cibulového chutney - čatný

150 g sladké papriky ( na kostičky )

cca. 300ml kokosového mléka

sůl, pepř, kari, chili

hrst čerstvého libečku


jasmínová rýže ( k podávání )


  • Květák povaříme v osolené vodě. Mezitím na pánev dáme kokosový olej a cibulové chutney. Krátce osmažíme a přidáme papriku. Osolíme, opepříme, přidáme chili a trochu kari koření. Přidáme květák a mléko, provaříme aby se omáčka zredikovala a zhoustla. Dáme si vařit rýží. Do omáčky přidáme čerstvý, nasekaný libeček a počkáme než se rýže dovaří. Omáčku dochutíme a podáváme s rýží.


Dobrou chuť


Poznámka

S rýží jsem si dlouho neuměla poradit, dělalo mi problém vařit ji bez pytlíčku. Teď ale dám vody více, než je uvedeno, rýži tam vysupu, vařím tak dlouho jak je psáno ale o rýži se vůbec nestarám, jen občas promíchám...