Lilkové ravioli plněné špenátem

22.11.2022

Lilek máš buď rád nebo jej nesnášíš. Není nijak výzrazný, chutná spíše jako nějaká houba.  Však, vykouzlit se sním dají velké dobroty.


2 ks lilku

hrst sekaného, mraženého špenátu

slunečnicový olej

sůl, pepř

400g sekaných, loupaných rajčat

sušená bazalka

150g strouhaného parmazánu

Lilek podélně nakrájíme na plátky. Plátky osolíme a necháme " vypotit" a otřeme papírovou utěrkou, Poté plátky opečeme na pánvi. Opečené plátky naplníme špenátem a zarolujeme. Rolky z lilku vyskládáme do zapékací mísy. Na zalití si připravíme loupaná, krájená rajčata v plechovce, která zahřejeme se sušenou bazalkou, solí a pepřem. Lilkové rolky zalijeme připravenou rajčatovou omáčkou, posypeme nastrouhaným parmazánem a zapečeme v troubě na 180°C, cca. 20min.