Lososové "lodičky"

20.02.2024

Recept na rybu v papilotě tady již je, ale zkuste změnu v přípravě... díky pečicímu papíru se ryba krásně propeče a všechna tekutina zůstane uvnitř papíru, "lodičky".


150g filet z lososa

150g baby brambor

90g zelených fazolových lusků


marináda:

50ml slunečnicového oleje

2 stroužky česneku

šťáva z půlky citrónu

1 lžíce květového medu

sušeného oregána 


Nejdříve si připravíme lodičky. Arch pečicího papíru složíme do harmoniky a konce, na konci harmoniky svážeme provázkem. Poté si nakrájíme na kostičky brambory, na kousky fazolové lusky a filet z lososa. Vše naskládáme do minimálně dvou lodiček a přeložíme do pekáčku. Z oleje, šťávy z citrónu, lisovaného česneku, medu a oregána vytvoříme marinádu. Obsah lodiček potřeme marinádou a pečeme na 170°C v horkovzdušné troubě, cca. 30 minut.