Lososové "lodičky"
Recept na rybu v papilotě tady již je, ale zkuste změnu v přípravě... díky pečicímu papíru se ryba krásně propeče a všechna tekutina zůstane uvnitř papíru, "lodičky".
150g filet z lososa
150g baby brambor
90g zelených fazolových lusků
marináda:
50ml slunečnicového oleje
2 stroužky česneku
šťáva z půlky citrónu
1 lžíce květového medu
sušeného oregána
Nejdříve si připravíme lodičky. Arch pečicího papíru složíme do harmoniky a konce, na konci harmoniky svážeme provázkem. Poté si nakrájíme na kostičky brambory, na kousky fazolové lusky a filet z lososa. Vše naskládáme do minimálně dvou lodiček a přeložíme do pekáčku. Z oleje, šťávy z citrónu, lisovaného česneku, medu a oregána vytvoříme marinádu. Obsah lodiček potřeme marinádou a pečeme na 170°C v horkovzdušné troubě, cca. 30 minut.