Makovec s povidly a čokoládou
Myslím, že není nikdo, kdo by měl rád suché buchty nebo koláče, proto ráda používám marmelády. Samozřejmě kvalitní. nejradši mám domácí výrobu ale pokud musím nějakou koupit, vybírám podle procent ovoce.
100g mletých ovesných vloček
cca. 2 ks jablek
260g neochuceného jogurtu Skyr
4 ks "šťastných" vajec
100g třtinového cukru bílého
100g nemletého máku
1/2 kypřícího prášku BIO
sůl
povidla
100g 75% hořké čokolády
2 lžíce kokosového oleje
Nejprve si vše připravíme. Oloupeme jablka a nastrouháme nahrubo. Vločky rozmixujeme na mouku. Následně smícháme skyr, celá vejce a cukr. Přidáme mák, ovesnou mouku s kypřícím práškem a solí, nastrouhaná jablka. Vše společně promícháme a pečeme cca. 30min v předehřáté troubě na 180°C. Ke konci pečení zkontrolujeme píchnutím špejle, pokud se těsto ke špejli nelepí je korpus upečený. Po upečení necháme korpus vychladnout. Potřeme povidly a polijeme rozpuštěnou čokoládou s kokosovým olejem. Necháme přes noc v lednici.