Makovec s povidly a čokoládou

29.03.2023


Myslím, že není nikdo, kdo by měl rád suché buchty nebo koláče, proto ráda používám marmelády. Samozřejmě kvalitní. nejradši mám domácí výrobu ale pokud musím nějakou koupit, vybírám podle procent ovoce.


100g mletých ovesných vloček

cca. 2 ks jablek

260g neochuceného jogurtu Skyr

4 ks "šťastných" vajec

100g třtinového cukru bílého

100g nemletého máku

1/2 kypřícího prášku BIO

sůl


povidla

100g 75% hořké čokolády

2 lžíce kokosového oleje

Nejprve si vše připravíme. Oloupeme jablka a nastrouháme nahrubo. Vločky rozmixujeme na mouku. Následně smícháme skyr, celá vejce a cukr. Přidáme mák, ovesnou mouku s kypřícím práškem a solí, nastrouhaná jablka. Vše společně promícháme a pečeme cca. 30min v předehřáté troubě na 180°C. Ke konci pečení zkontrolujeme píchnutím špejle, pokud se těsto ke špejli nelepí je korpus upečený. Po upečení necháme korpus vychladnout. Potřeme povidly a polijeme rozpuštěnou čokoládou s kokosovým olejem. Necháme přes noc v lednici.