Matcha roll

10.11.2020

Mlsat neznamená jíst. nezdravě....

Tahle roláda není jako klasická piškotová. Vlastně ani s ní není tolik práce a stojí za to. Není časově náročná tudíž je vhodná i ke svačině.

Samozřejmě nečekejte, že nepoznáte rozdíl. Poznáte ale budete vědět, že je fit, odlečená.


krém:

300ml sojové mléka (klidně použijte i kravské)

40g-50g tapiokový škrobu

2 lžíce čekankového sirupu

140g řecký jogurt bílý

vanilkový extrakt


3 "šťastná" vejce

30g erythritolu

1 lžička BIO prášku Matcha

30g špaldové mouky (prosít)

1/2 kypčícího prášku do pečiva bez fosfátů

Začneme přípravou na krém, která musí schladnout. Mléka dáme vařit přílijeme sirup na oslazení a mícháme. Přidáme škrob a rychle, stále mícháme, puding houstne rychle. Na povrch utlačíme potravinářskou fólii nebo pytlík, který zamezí vytvoření "škraloubu". Mezitím, co puding chladne, vytvoříme těsto. Vejce vyšleháme s cukrem a matcha práškem, šleháme dlouho abychom dostali do vajec vzduch. Musíme vyšlehat pěnu na vrchu. Až máme vejce vyšlehané do pěny přidáme mouku smíchanou s kypříkem. Plech vymažeme máslem a na to položíme papír na pečení. Pekně vyhladíme a vytlačíme vzduch. Důkladně těsto na plech rozlijeme. Pečte 8-10minut na 175°C. Po upečení ještě teplé zarolujeme, překlopíme na druhý, čistý pečící papír poprášený moukou a i s papírem zamotáme. Do pudingu přidáme extrat a řecký jogurt. Důkladně vyšléháme, krémem natřeme dovnitř rozmotané rolády. Nazpět zamotáme, dáme na noc do lednice.