Tvarožník z jáhlové mouky

27.04.2020

Tvarožník, je dort plný tvarohu, který doplní sladké mango.


Takový zdravý zákusek ke snídani či jako třešnička po obědě.

150g jáhlové mouky

1 žloutek

50g kokosové oleje (rozpuštěného cca. 40ml)

až 50ml vody (přiléváme postupně)


250g tvarohu - ve vaničce

100ml mléka - rostlinné či plnotučné/polotučné

40g vanilkového bezlepkové pudingu - BIO

citrononová kůra - nastrouhaná

+ navíc hrst rozinek


300g manga - čerstvé nebo mražené

2 plátky želatiny



Z jáhlové mouky a oleje vytvoříme drobenku. Přidáme vejce a postupně vodu. Dáme do lednice odpočinout. Vytvoříme tvarohovou náplň. Smícháme tvaroh a ostatní ingredience. Těsto pomocí lžíce roztáhneme na dno dortové či koláčové formy. Těsto předpečeme na 180°C v horkovdušné troubě. Pečeme cca. 10min. Na upečený korpus dáme tvarohovou náplň. Znovu pečeme 30min. Pokud používáte mango zmražené, rozehřejeme. Následně rozmixujeme a vedle jsme si namočili pláty želatiny, takže ty také rozegřejeme a přimícháme do pyré z manga. Pyré nalijeme na dort a. necháme do  druhého dne v lednici ztuhnout. 

Osobně ujíždím na ořechovým másle, takže nahoře zákusku nesmí chybět.