Tvarožník z jáhlové mouky
Tvarožník, je dort plný tvarohu, který doplní sladké mango.
Takový zdravý zákusek ke snídani či jako třešnička po obědě.
150g jáhlové mouky
1 žloutek
50g kokosové oleje (rozpuštěného cca. 40ml)
až 50ml vody (přiléváme postupně)
250g tvarohu - ve vaničce
100ml mléka - rostlinné či plnotučné/polotučné
40g vanilkového bezlepkové pudingu - BIO
citrononová kůra - nastrouhaná
+ navíc hrst rozinek
300g manga - čerstvé nebo mražené
2 plátky želatiny
Z jáhlové mouky a oleje vytvoříme drobenku. Přidáme vejce a postupně vodu. Dáme do lednice odpočinout. Vytvoříme tvarohovou náplň. Smícháme tvaroh a ostatní ingredience. Těsto pomocí lžíce roztáhneme na dno dortové či koláčové formy. Těsto předpečeme na 180°C v horkovdušné troubě. Pečeme cca. 10min. Na upečený korpus dáme tvarohovou náplň. Znovu pečeme 30min. Pokud používáte mango zmražené, rozehřejeme. Následně rozmixujeme a vedle jsme si namočili pláty želatiny, takže ty také rozegřejeme a přimícháme do pyré z manga. Pyré nalijeme na dort a. necháme do druhého dne v lednici ztuhnout.
Osobně ujíždím na ořechovým másle, takže nahoře zákusku nesmí chybět.