Mořský vlk v solné krustě

08.06.2021

Ryby patří ke zdraví. Jejich maso je plné prospešných tuků jako jsou omega-3. Na ryby nezapomínejte a ve svém jídelníčku, je mějte alespoň jednou týdně.

Každý radí jíst ryby, co však ale neradí je jejich úprava. Rybí filety mě už pomalu začínají nudět a péct ryby jsem, až do teď, nevěděla jak.


1kg mořské soli

1 bílek ze "šťasné" vajíčko

susený rozmarýn, vločky chilli

100ml vody

řepkový olej


2 celé ryby mořského vlka

sůl

1ks citrónu


450g máslové dýně

200g červené papriky

sušený rozmarýn

sůl, pepř

řepkový olej

Sůl smícháme s kořením, bílkem a vodou. Vznikne nám lepivá hmota. Ryby omyjeme pod vodou, i ve vnitř. Osolíme a pokapeme citrónem. Pekáč vymažeme olejem. Trochu směsi nasypeme na dno pekáčku, kam následně položíme připravené ryby. Zbytek soli navrstvíme na rybu, vytvoříme pevný obal. Pečeme cca. 20 min při 200°C. Krusta by měla lehce zezlátnout. Poté očistím dýni a papriky. Nakrajím na podobné kostičky, ty pokapeme olejem a ochutíme rozmarýnem, solí a pepřem. Až krusta zezlátne zpevní se a ryba se už nepeče ale vaří v páře. Po vyndání nechte vychladnout a krustu z ryby očistěte, nejlépe nožem. Poté krustu vyhoďte, odvedla už svou práci. Ryby rozpulte, vyndejte páteř, přičemž byste měli vyndat nejvíce kostí. Však i nadále jezte opatrně.