Mrkvová polévka s cizrnou
Polévka mě vždy zachrání, tahle jebdoplněna zázvorem. Zázvor je totiž vynikající lék na podporu imunity.
1/2 cibule
5cm zázvoru
1 bulva fenyklu (150g)
5 mrkví (250g)
1 plichovka předvařené cizrny (200g)
3 lžíce zeleninové dochucovací pasty nebo
250ml silného zeleninového vývaru
sůl, pepř
koriandr
cizrna
zakysaná smetana
Cibuli nakrájíme na drobno. Zázvor na plátky. Společne na oleji osmahneme, přidáme fenykl a krátce také zarestujeme. Poté přidáme nakrájenou mrkev a cizrnu. Pokud máme dáme dochuchovací směs a vodu, cca. 500ml. Jinak nalijeme vývar. Ochutíme a vaříme 25min. Když je mrkev měkká rozmixujeme dohladka. Doředíme vodou do požadované hustoty a ochutíme solí, pepřem, pár kapky citronu. Dochucenou polévku dáme ještě provařit. Ozdobíme koriandrem a zakysanou smetanou, cizrnou.