Mrkvová polévka s cizrnou

19.01.2021

Polévka mě vždy zachrání, tahle jebdoplněna zázvorem. Zázvor je totiž vynikající lék na podporu imunity.

1/2 cibule

5cm zázvoru

1 bulva fenyklu (150g)

5 mrkví (250g)

1 plichovka předvařené cizrny (200g)

3 lžíce zeleninové dochucovací pasty nebo 

250ml silného zeleninového vývaru

sůl, pepř


koriandr

cizrna

zakysaná smetana


Cibuli nakrájíme na drobno. Zázvor na plátky. Společne na oleji osmahneme, přidáme fenykl a  krátce také zarestujeme. Poté přidáme nakrájenou mrkev a cizrnu. Pokud máme dáme dochuchovací směs a vodu, cca. 500ml. Jinak nalijeme vývar. Ochutíme a vaříme 25min. Když je mrkev měkká rozmixujeme dohladka. Doředíme vodou do požadované hustoty a ochutíme solí, pepřem, pár kapky citronu. Dochucenou polévku dáme ještě provařit. Ozdobíme koriandrem a zakysanou smetanou, cizrnou.