Mrkvový chlebíček

09.05.2023

Připravte si parádní snídani či svačinu!!..


Také milujete mrkvový dort? Mrkev nepatří pouze do slaných pokrmů. Díky ní bude chlebíček krásně vláčný.


100g špaldové mouky

80g ovesných vloček

50g třtinového cukru (xylitolu)

50g kokosového oleje

200g strouhané mrkve

100g jablečného pyré - BIO Lidl

20g vanilkového proteinu - MyProtein

30g mletých vlašských ořechů

2 "šťastná" vejce

1/2 lžičky mleté skořice

1/2 balíčku kypřícího prášku s vinným kamenem

špetka soli


250g řeckého jogurtu 0% tuku

čekankového sirupu

vanilkového proteinu

skořice


Nejdříve si nastrouháme mrkev, myslím, že dvě budou akorát. Následně pomeleme vločky a vlašské ořechy. Poté do mísy odvážíme suché ingredience. Ve druhé míse vyšleháme vejce s cukrem a přidáme zbytek "mokrých" ingrediencí. Nakonec spojíme obsah obou mís, přidáme nastrouhanou mrkev a zamícháme. Pečeme ve vymazané silikonové formě na chlebíček na 180°C cca. 30 min. Upečenost vyzkoušíme pomocí špejle.


Mezitím si připravíme krém. Vyšleháme řecký jogurt, protein, čekankový sirup a skořici. Necháme vychladit v lednici.

Krém nanášíme na vrch vychladlého korpusu, posypeme kousky vlašských ořechů.