Mrkvový chlebíček
Připravte si parádní snídani či svačinu!!..
Také milujete mrkvový dort? Mrkev nepatří pouze do slaných pokrmů. Díky ní bude chlebíček krásně vláčný.
100g špaldové mouky
80g ovesných vloček
50g třtinového cukru (xylitolu)
50g kokosového oleje
200g strouhané mrkve
100g jablečného pyré - BIO Lidl
20g vanilkového proteinu - MyProtein
30g mletých vlašských ořechů
2 "šťastná" vejce
1/2 lžičky mleté skořice
1/2 balíčku kypřícího prášku s vinným kamenem
špetka soli
250g řeckého jogurtu 0% tuku
čekankového sirupu
vanilkového proteinu
skořice
Nejdříve si nastrouháme mrkev, myslím, že dvě budou akorát. Následně pomeleme vločky a vlašské ořechy. Poté do mísy odvážíme suché ingredience. Ve druhé míse vyšleháme vejce s cukrem a přidáme zbytek "mokrých" ingrediencí. Nakonec spojíme obsah obou mís, přidáme nastrouhanou mrkev a zamícháme. Pečeme ve vymazané silikonové formě na chlebíček na 180°C cca. 30 min. Upečenost vyzkoušíme pomocí špejle.
Mezitím si připravíme krém. Vyšleháme řecký jogurt, protein, čekankový sirup a skořici. Necháme vychladit v lednici.
Krém nanášíme na vrch vychladlého korpusu, posypeme kousky vlašských ořechů.