Nudle UDON v červené omáčce a krevety

18.03.2020

UDON??....


Udon nudle jsou pšeničné nudle. Nemají zbytečně dlouhé složení, tudíž ani mnoho ingrediencí. Ač koliv jsou pšenicné, jsou výživné, obsahují dost bílkovin ale pozor na sacharidy...


Prodávají se ve vetší supermarketech nebo ve specializovaných prodejnách. Bílé nudle svazané na menší porce. Vaříme cca. 8minut.



150g udon nudlí - zhruba tři porce

100g krevet (záleží na chuti)

1ks zelené cukety

250g sterilované kukuřice

50g rajčatového pyré - v tubě

sůl, pepř

olivový olej


Začneme vodou na nudle, která je stejná jako na všechny těstoviny, jen tolik nesolíme. Poté nakrajíme na kostičky cuketu. Na oleji smažíme do zlatova, přidáme kukuřici a opekáme společně. Přidáme pyré, které dobře zamícháme. Směs osolíme a opepříme. Nudle vaříme 8 minut, slijeme, přesypeme k omáčce a zamícháme. Oloupané a očištěné krevety opečeme na rozehřýte pánvi s trochu olejem. Krevety osolíme a opepříme. Hotové krevety jsem pokladla navrh.