Opékané rýžové nudle se zeleninou po asijsku
Když nevíte co k obědu, tak tohle je vážně rychlovka.
Každý zná tradiční nudle z rychlého okénka, které zeleniny moc neviděli za to sojovky dost... Zkuste tenhle recept, který vás presvědčí, že domácí je lepší.
Pokud ale mám mluvit za sebe, nudle z rychlého okna jsem milovala. Až postupem času jsem ale zjistila, že to určitě nebude pravé ořechové...
lžíce kokosového oleje
50g jarní cibulky
1 stroužek česneku
70g pórku - na kolečka
50g mrkve - na malé proužky
50g zelené cukety - na malé proužky
50g červené papriky - na proužky
40g zeleného hrášku
100g hlívy ústřičné - na kostičky
30ml sójové omáčky
10ml rybí omáčky
sůl, pepř, chilli
300g rýžových nudlí
lopaný sezam
citrón - dochucení
Nejdříve si nakrájíme zeleninu, potom to je rychlé. Na rozehřátou pánev wok dáme kokosový olej. Osmažíme ciibuli, česnek, pórek. Následně přidáváme podle tvrdosti zeleniny. Nejprve mrkev, cuketu, papriku a hrášek. Když dáváme zeleninu na pánev, pokaždé chvíli osmažíme. Podle chuti osolíme a dochutíme. Přidáme rybí omáčku se sójovkou. Ke konci dáme houby. Vedle si připřavíme rýžové nudle, které zalijeme jen vařící vodou. Po 5-ti minutách nudle scedíme. Smícháme s obsahem v pánvi. Nakonec posypeme loupaným sezamem. Podáváme s půlkou cironu.