Opékané rýžové nudle se zeleninou po asijsku

01.04.2020

Když nevíte co k obědu, tak tohle je vážně rychlovka.


Každý zná tradiční nudle z rychlého okénka, které zeleniny moc neviděli za to sojovky dost... Zkuste tenhle recept, který vás presvědčí, že domácí je lepší.

Pokud ale mám mluvit za sebe, nudle z rychlého okna jsem milovala. Až postupem času jsem ale zjistila, že to určitě nebude pravé ořechové...


lžíce kokosového oleje

50g jarní cibulky

1 stroužek česneku

70g pórku - na kolečka

50g mrkve - na malé proužky

50g zelené cukety - na malé proužky

50g červené papriky - na proužky

40g zeleného hrášku

100g hlívy ústřičné - na kostičky

30ml sójové omáčky

10ml rybí omáčky

sůl, pepř, chilli

300g rýžových nudlí

lopaný sezam

citrón - dochucení


Nejdříve si nakrájíme zeleninu, potom to je rychlé. Na rozehřátou pánev wok dáme kokosový olej. Osmažíme ciibuli, česnek, pórek. Následně přidáváme podle tvrdosti zeleniny. Nejprve mrkev, cuketu, papriku a hrášek. Když dáváme zeleninu na pánev, pokaždé chvíli osmažíme. Podle chuti osolíme a dochutíme. Přidáme rybí omáčku se sójovkou. Ke konci dáme houby. Vedle si připřavíme rýžové nudle, které zalijeme jen vařící vodou. Po 5-ti minutách nudle scedíme. Smícháme s obsahem v pánvi. Nakonec posypeme loupaným sezamem. Podáváme s půlkou cironu.